Ako byť spasený.

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako byť spasený.

Treba veriť v nášho pána Ježiša Krista a je nám to započítané za spravodlivosť (spravodliví z viery budú žiť, ospravedlnení teda z viery máme pokoj s Bohom skrze nášho pána Ježiša Krista, skrze neho dostalo sa nám vierou aj prístupu k milosti, v ktorej stojíme, ako je napísané).
Byt súdený podľa skutkov (božie prikázania) znamená smrť, pretože zo skutkov zákona nebude ospravedlnený pred Bohom ani jeden človek, lebo zo zákona je len poznanie hriechu
(súdiš a namýšľaš si že si vodcom slepých, svetlom tých čo sú vo tme, vychovávateľom nerozumných, učiteľom nedospelých a v zákone máš stelesnenú známosť a pravdu, nuž ty ktorý učíš iného, sám seba neučíš? Ty kážeš nekradnúť a sám kradneš? Ty hovoríš: necudzolož a sám cudzoložíš? Ty si modly ošklivíš a olupuješ svätyne? Ty sa chvastáš zákonom a zneuctievaš Boha prestupovaním zákona? Pre vás sa rúhajú menu Božiemu medzi pohanmi ako je napísané).

Takže treba mať vieru a v srdci Ježiša Krista a konať Božie skutky.
Ospravedlnení teda z viery máme pokoj s Bohom, skrze svojho pána Ježiša Krista. Skrze neho dostalo sa nám vierou aj prístupu k milosti, v ktorej stojíme. A chválime sa nádejou slávy Božej. A nielen to, ale súženiami sa chválime vediac že súženie spôsobuje trpezlivosť, trpezlivosť vyskúšanosť, vyskúšanosť nadej. A nádej nezahanbuje, lebo láska božia je nám rozliata v srdciach skrze ducha svätého, ktorý je nám daný.    

spása | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014